Duurzame energie
​​​​​​​
Warmte uit de grond

Vaak denkt men bij geothermie dat het onhaalbaar en onbetaalbaar zal zijn. TVA Technics weerlegt deze gedachte door zeer performante toestellen te combineren met het juiste geothermische gedeelte (boringen of captatienet).
De warmtepompen van Vaillant beschikken over een technologie waarmee de productie van sanitair warm water aan een zeer hoog rendement gebeurd. De dimensionering van de diepteboring neemt TVA Technics voor zijn rekening, De klant zal dus geen extra aannemer moeten zoeken. Het grote voordeel van een grond/water warmtepomp schuilt erin dat deze kan voorzien in passieve koeling, dit zal het binnenklimaat van de woning verhogen . Hierbij wordt bodemtemperatuur gebruikt om, in de zomermaanden, via de vloer,- of plafondverwarming de woning te koelen. Dit zonder de compressor (elektrische energie) van de warmtepomp te gebruiken en beloond te worden in EPB verslaggeving.


Warmte uit de lucht

Is een lucht/water warmtepomp iets voor jouw woning? TVA Technics zal u adviseren aan de hand van een grondige studie van u woning. De grotere investeringskost van een warmtepomp wordt terugverdiend door een lage energiekost en een lange levensduur. Onze zeer performante, modulerende warmtepompen zorgen voor een winst van tot 5 a 6 E-punten.
Ook voor de productie van sanitair warm water moet al u zich geen zorgen moeten maken. Is er nood aan hoge temperaturen voor radiatoren in een renovatie dan is het aan te raden om de mogelijkheid van hybride warmtepompen te bekijken.


Besluit

Warmtepompen zijn zeer interessant als u het E-peil van u woning wilt verlagen.
Is het E-peil onder de 20 punten zal u 5 jaar zijn vrijgestelt van het kadastraal inkomen van u woning.
Een warmtepomp kan zorgen voor de koeling van u woning in de zomer.
De combinatie van een gaswandketel in combinatie met traditionele airco's (wat vaak duurder uitkomt) kan dus uitgesloten worden.